Viete, ako správne pripraviť ryby na vonkajšom grile?

Tu je desať základných vecí, ktoré vám pomôžu pri grilovaní rýb vonku na našich griloch.


1. Grilujte najlepšie čerstvé ryby. Čerstvosť spoznáte podľa toho, že ryba je ľahko cítiť po vode a má jasné, lesklé oko. Koža je pevná, pokrytá slizom. Žiabre musia byť červené až purpurové.

2. Čerstvá ryba vydrží v chladničke až 4 dni, preto ju zbytočne nemrazte.

3.  Ak máte zmrazenú rybu, rozmrazujte ju pomaly tak, že ju vložíte do chladničky alebo rybu vložte do vrecka a vložte ju do studenej vody. Nerozmrazujte v mikrovlnnej rúre, ľahko sa vám uvaria niektoré časti ryby.

4. Pred grilovaním rybu osušte papierovou utierkou.

5.  Mäso vopred nesoľte, ale až na konci grilovania alebo priamo na tanieri. Používajte hrubú soľ.

6.  Mäso položte na vymastený grilovací rošt alebo použite grilovací podnos.

7. Grilujte najprv kožou nadol a o niečo dlhšie ako na strane bez kože.

8.  Najlepšie je grilovať bez tuku a až na konci nechať na rybe rozpustiť maslo s bylinkami. Používajte menej korenia.

9. Rybu grilujte na vonkajšom okraji roštu.

10.  Ak dávate prednosť rybe bez kože, odstráňte ju po grilovaní.